A fondant egy sima, rugalmas cukormassza, amelyet gyakran használnak torták és sütemények bevonására és díszítésére. A házi fondant készítése egyszerűbb, mint gondolnád, és sokkal ízletesebb, mint a boltban kapható változatok. Íme, egy recept az őszibarackos házi fondant elkészítéséhez:
Hozzávalók:
1 csomag (7 g) zselatin (kb. 2 teáskanál)
50 ml hideg víz
120 ml kukoricaszirup vagy méz
2 evőkanál vaj vagy növényi zsír
900 g porcukor, szitálva
10 ml MaxAroma Őszibarack Aroma
Pár csepp MaxColor Eperpiros Élelmiszerszínezék
Zselatin elkészítés:
Keverjük össze a vizet és a MaxAroma Őszibarack aromát, és szórjuk bele a zselatint, és hagyjuk állni 5 percig, hogy megduzzadjon. Helyezzük a zselatint vízgőz fölé, és melegítsük lassan, folyamatosan kevergetve, amíg a zselatin teljesen feloldódik. Adjuk hozzá a kukoricaszirupot vagy mézet, és a vajat vagy növényi zsírt a feloldott zselatinhoz. Melegítsük tovább, amíg minden összetevő teljesen fel nem oldódik és sima keveréket nem kapunk. Ne forraljuk fel. Ha színezni szeretnénk a fondantot, most adjuk hozzá a MaxColor Eperpiros élelmiszerszínezéket is. Szitáljuk a porcukrot egy nagy tálba, és készítsünk egy mélyedést a közepébe. Öntsük bele a meleg zselatinos keveréket. Keverjük össze a porcukrot a zselatinos keverékkel egy spatulával vagy fakanállal, amíg sűrű masszát nem kapunk. Amikor a keverék túl sűrűvé válik a keveréshez, fordítsuk ki egy porcukorral meghintett munkafelületre, és gyúrjuk kézzel tovább. Ha szükséges, adjunk hozzá még porcukrot, amíg a fondant sima és ruganyos nem lesz.
Csomagoljuk be a fondantot műanyag fóliába, és hagyjuk pihenni szobahőmérsékleten legalább egy órán át, hogy könnyebben kezelhető legyen. A fondantot használat előtt sodorjuk ki porcukorral meghintett munkafelületen a kívánt vastagságra.
Borítsuk be vele a tortákat vagy süteményeket, és formázzuk tetszés szerint. Ha díszítést szeretnénk készíteni belőle, formázzuk és vágjuk a kívánt alakzatokra.
A fondantot légmentesen záródó edényben vagy műanyag fóliába csomagolva tároljuk, hogy ne száradjon ki. Szobahőmérsékleten egy hétig is eltartható, de hűtőszekrényben tovább is friss maradhat.
Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted a saját fondantodat, amely tökéletes bevonatot és dekorációt biztosít a tortáidhoz és süteményeidhez. Jó étvágyat és jó szórakozást az elkészítéshez!
Kapcsolódó termékeink
MaxAroma élelmiszer aroma