Barion Pixel

Ti is szeretitek a popcornt? Olvasztott fehér csoki és néhány csepp ételszínezék hozzáadásával pillanatok alatt Te is elkészítheted. Garantált Valentin napi siker!

A csokoládés pattogatott kukorica egy egyszerű és ízletes snack, amely tökéletes filmnézéshez vagy bármilyen összejövetelhez. Íme, egy alaprecept ennek az ínycsiklandó csemegének az elkészítéséhez:

 

Hozzávalók:

120 g pattogatni való kukorica

2 evőkanál növényi olaj (pl. napraforgó vagy kókuszolaj)

175 g fehér csokoládé

10 ml MaxColor Eperpiros Élelmiszerszínezék

ízlés szerint só

 

Elkészítés:

Pattogatott kukorica készítése:

Melegítsük fel az olajat egy nagy lábasban közepes lángon. Tegyünk bele egy-két kukoricaszemet az olajba. Amikor ezek kipattognak, adjuk hozzá a maradék kukoricát. Fedjük le a lábast, és hagyjuk a kukoricát pattogni, időnként rázva a lábast, hogy ne égjen le. Amikor már csak néhány pattogást hallunk, vegyük le a lábast a tűzről.

 

Csokoládé olvasztása:

Tegyük a csokoládé darabokat egy hőálló tálba, és olvasszuk fel őket vízgőz fölött. Adjuk hozzá a MaxColor Eperpiros Élelmiszerszínezéket és keverjük össze. Öntsük a felolvasztott csokoládét a frissen pattogatott kukoricára, és keverjük alaposan össze, hogy minden kukoricaszem csokoládés legyen. Ha szeretnénk, szórjunk rá egy kis sót, hogy kiemeljük az ízeket. Terítsük ki a csokoládés pattogatott kukoricát egy sütőpapírral bélelt tepsire vagy nagy tálcára, és hagyjuk hűlni, amíg a csokoládé meg nem szilárdul.

Ez a csokoládés pattogatott kukorica recept gyorsan elkészíthető és garantáltan nagy sikert arat majd minden alkalommal. Jó étvágyat!

Kapcsolódó termékeink

MaxColor élelmiszerszínezék

Eperpiros élelmiszerszínezék

290 Ft5 800 Ft