Hozzávalók:
6 tojássárgája
150 g cukor
480 ml tej
240 ml tejszín
1/2 teáskanál őrölt fahéj
1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg
1/4 teáskanál őrölt gyömbér
1/4 teáskanál őrölt szerecsendió
30 ml MaxAroma Alma Aroma
5-6 szelet szárított alma a díszítéshez
Elkészítés:
A tojássárgáját és a cukrot keverjük össze egy nagy tálban, amíg világos és krémes lesz. Adjuk hozzá a tejet, a tejszínt, a fűszereket (fahéj, szegfűszeg, gyömbér, szerecsendió), majd keverjük össze alaposan. Tegyük a keveréket egy lábasba, és közepes hőmérsékleten melegítsük fel, folyamatosan kevergetve, amíg kissé besűrűsödik, és a hőmérséklet eléri a kb. 70-75 fokot. Vigyázzunk, hogy ne forraljuk fel, mert a tojás megszilárdulhat. Amikor a keverék kissé besűrűsödik, vegyük le a tűzről és keverjük bele a MaxAroma Alma aromát, és hagyjuk kihűlni néhány percig.
Tegyük az eggnogot a hűtőszekrénybe legalább 2-3 órára, vagy akár egész éjszakára.
Tálalás előtt keverjük össze az eggnogot, majd szolgáljuk fel poharakban. Díszítsük szárított almával. Jó étvágyat kívánunk!
Kapcsolódó termékeink
MaxAroma szeszesital aroma