Barion Pixel

Eggnog: Meleg, selymes, krémes, tejjel és tojással készült angolszász ünnepi ital. Válogass web áruházunk alkoholos italokhoz ajánlott aroma választékából. Kalandozz és kísérletezz velünk az ízek, illatok, színek varázslatos világában.

Hozzávalók:

6 tojássárgája

150 g cukor

480 ml tej

240 ml tejszín

1/2 teáskanál őrölt fahéj

1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg

1/4 teáskanál őrölt gyömbér

1/4 teáskanál őrölt szerecsendió

30 ml MaxAroma Alma Aroma

5-6 szelet szárított alma a díszítéshez

 

Elkészítés:

A tojássárgáját és a cukrot keverjük össze egy nagy tálban, amíg világos és krémes lesz. Adjuk hozzá a tejet, a tejszínt, a fűszereket (fahéj, szegfűszeg, gyömbér, szerecsendió), majd keverjük össze alaposan. Tegyük a keveréket egy lábasba, és közepes hőmérsékleten melegítsük fel, folyamatosan kevergetve, amíg kissé besűrűsödik, és a hőmérséklet eléri a kb. 70-75 fokot. Vigyázzunk, hogy ne forraljuk fel, mert a tojás megszilárdulhat. Amikor a keverék kissé besűrűsödik, vegyük le a tűzről és keverjük bele a MaxAroma Alma aromát, és hagyjuk kihűlni néhány percig.

Tegyük az eggnogot a hűtőszekrénybe legalább 2-3 órára, vagy akár egész éjszakára.

 

Tálalás előtt keverjük össze az eggnogot, majd szolgáljuk fel poharakban. Díszítsük szárított almával. Jó étvágyat kívánunk!

Kapcsolódó termékeink

MaxAroma szeszesital aroma

Alma aroma

290 Ft5 800 Ft