Az alábbiakban megtalálod a málnás pisztáciás torta receptjét, egy könnyű és ízletes desszertet, amely tökéletes választás lehet bármilyen alkalomra.
Hozzávalók:
Piskóta:
6 darab tojás
120 g kristálycukor
30 g kakaópor
120 g átszitált liszt
1 csipet só
Pisztáciás burkolókrém:
250 g mascarpone
200 ml l habbá vert tejszín
100 g vaj (szobahőmérsékletű)
100 g pisztácia paszta
ízlés szerint cukor
1 csomag expressz zselatin
Málna krém:
200 g málna
25 ml Max Natural Málna Természetes Aroma
250 g mascarpone
200 ml tejszín
1 csomag expressz zselatin
ízlés szerint cukor
Piskóta elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt 175 fokra.
A tojásokat ketté választjuk. A sárgáját a cukor felével fehéredésig keverjük. A fehérjét a cukor másik felével habbá verjük. A kész habot három részletben a cukros tojássárgához keverjük, majd beleforgatjuk az átszitált lisztet. Egy kapcsos tortaformát ki vajazunk és lisztezünk, ebbe öntjük a piskótatésztát, és 175 fokon 30 percig sütjük. Amikor a piskóta elkészült kivesszük a sütőből, levesszük a tortaformát, hagyjuk tejesen kihűlni.
Amíg a piskótánk hűl, addig elkészítjük a burkolókrémet és a málna krémet.
Pisztáciás burkolókrém:
A zselatint előírásnak megfelelően előkészítjük. A tejszínhabot félig kemény habbá verjük és fokozatosan hozzáadjuk a zselatint, majd addig verjük, amíg kemény habot kapunk. Egy másik tálban simára keverjük a pisztácia pasztát, a puha vajat és a mascarponét, majd óvatosan hozzá keverjük a habbá vert zselatinos tejszínt. Hűtőben kihűtjük a burkolókrémet.
Málna krém:
A zselatint előírásnak megfelelően előkészítjük.
Málnát és a MaxNatural Málna természetes aromát, a cukorral összeforraljuk, majd átszűrjük, hogy a málna magok ne legyenek benne a krémünkben. A málna pépet a mascarponéval, a zselatinnal és a felvert tejszínnel összekeverjük, és a hűtőbe tesszük, minimum 1 órára. Ez idő alatt az ízek összeérnek.
Összeállítás:
Kihűlt a piskótát három részre vágjuk. Széles tortagyűrű segítségével, a málna krémmel betöltjük a piskóta lapokat. 50 percig a fagyasztóba tesszük a tortát. Amikor jól kidermedt a torta akkor eltávolítjuk a tortagyűrűt és kenőkés segítségével, a pisztácia krémmel beburkoljuk a tortát. Tetszés szerint díszítjük.
Reméljük, hogy élvezni fogod ezt a mennyei málnás pisztáciás tortát! Jó étvágyat!
Kapcsolódó termékeink
MaxNatural természetes aroma