Hozzávalók:
350 g teljes kiőrlésű liszt
150 g fehér liszt
1 csomag szárított élesztő (kb. 7 g)
1 teáskanál só
1 evőkanál olívaolaj
300 ml langyos víz
30 ml MaxAroma Dió Aroma
50 g cukor
50 g dió, aprítva
5-6 levél friss medvehagyma
Elkészítés:
Keverjük össze egy nagy tálban a liszteket, az élesztőt, a cukrot és a sót. Adjuk hozzá az olívaolajat, a MaxAroma Dió Aromát és a langyos vizet, majd gyúrjuk össze a tésztát. Ha szükséges, adhatunk hozzá egy kevés vizet vagy lisztet, hogy egy rugalmas tésztát kapjunk. Amikor a tészta összeállt, gyúrjuk bele a diót, hogy egyenletesen eloszoljanak benne. Borítsuk egy tiszta tálba a tésztát, és takarjuk le egy konyharuhával. Hagyjuk meleg helyen kb. 1 órán át kelni, vagy amíg a tészta duplájára nő. Amikor a tészta megkelt, formázzuk meg a kenyeret, és helyezzük egy sütőpapírral bélelt szendvicskenyér formába, és hagyjuk pihenni még kb. 30 percig.
Közben melegítsük elő a sütőt 250 fokkra.
Miután a tészta újra megkelt, helyezzük a tepsit a sütőbe, és süssük kb. 20 percig 250 fokon. 20 perc után a kenyér tetejét nedvesítsük be vízzel, és egy ecset segítségével a medvehagyma leveleket simítsuk rá tetszőleges mintázatban, majd süssük tovább 15 percig, 210 fokon.
Miután megsült, vegyük ki a formából, és hagyjuk kihűlni a kenyeret egy rácsra helyezve. Amikor teljesen kihűlt, szeleteljük fel, és készítsünk belőle finom szendvicseket kedvenc feltétjeinkkel!
Ez a medvehagymás diós szendvicskenyér, egy ízletes és egészséges választás lehet a reggelihez vagy uzsonnára. Jó étvágyat kívánunk!
Kapcsolódó termékeink
MaxAroma élelmiszer aroma