A pisztáciás kadayif egy isteni török desszert, ami különlegesen finom és ropogós.
Hozzávalók:
250 g kadayif tészta (valójában nem más, mint egy vékony cérnametélt, úgy készül, hogy folyékony tésztát csorgatnak egy forgó vaslapra. Török vagy görög élelmiszerboltokban kapható)
150 g vaj
30 ml MaxAroma Pisztácia Aroma
200 g pisztácia, aprítva vagy darálva
50 gr aprított pisztácia a díszítéshez
150 g cukor
150 ml víz
Fél citrom leve
1 teáskanál őrölt fahéj
Kevés őrölt szegfűszeg
1 evőkanál méz
Elkészítés:
Először készítsük elő a kadayif tésztát. Ha a tészta még fagyasztva van, hagyjuk kiolvadni, majd óvatosan válasszuk szét a szálakat, hogy szabadon mozogjanak. Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben vagy lábasban közepes lángon. Ha már felolvadt, vegyük le a tűzről, és hagyjuk kissé kihűlni. Keverjük össze a felolvasztott langyos vajat a kadayif tésztával egy tálban, hogy a tészta jól át legyen nedvesítve a vajjal.
Egy másik tálban keverjük össze a darált pisztáciát a fahéjjal és a szegfűszeggel, hogy a pisztácia ízesítve legyen.
Válasszuk szét a kadayif tésztát 10 részre. 5 tésztakupacot egyenként formázzunk meg kicsi hajóformára, mélyedéssel a közepén, ebbe töltsük bele az ízesített darált pisztáciát. A másik 5 kupaccal tekerjük körbe a töltött hajóformákat. Tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe, és süssük kb. 30-35 percig, vagy amíg aranyszínűre és ropogósra sül.
Amíg sül a kadayif, addig készítsük el a szirupot: Egy lábasban melegítsük fel a vizet a cukorral közepes lángon, majd hagyjuk forrni néhány percig, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Adjuk hozzá a MaxAroma Pisztácia Aromát a citromlevet keverjük össze és vegyük le a tűzről.
Ha a pisztáciás kadayif megsült, vegyük ki a sütőből, tegyük a tálalótálra és locsoljuk meg a meleg sziruppal, a tetejét díszítsük pisztáciával.
Hagyjuk kihűlni a pisztáciás kadayifot néhány órán át. Íme, egy fantasztikus recept a pisztáciás kadaiyfhoz, ami biztosan elvarázsol mindenkit az ízével és a ropogós textúrájával! Jó étvágyat!
Kapcsolódó termékeink
MaxAroma élelmiszer aroma