A kókuszos mousse fehér csokoládés tükörglazúrral egy isteni desszert, ami biztosan elvarázsol mindenkit.
Hozzávalók:
Kókuszos mousse:
400 ml 30% habtejszín (hidegen tartva legalább 24 órán át)
30 ml MaxAroma Kókusz Aroma
200 g fehér csokoládé
1-2 evőkanál porcukor (ízlés szerint)
10 ml MaxAroma Vanília Aroma
1 csipet só
Fehér csokis tükörglazúr:
200 g cukrozott sűrített tej
7 db lapzselatin
300 g cukor
150 g víz
350 g fehér csokoládé
Elkészítés:
Először készítsük el a kókuszos mousse-t. Helyezzük a habtejszínt és a MaxAroma Kókusz Aromát egy tálba, és verjük kemény habbá robotgép segítségével. Olvasszuk fel a fehér csokoládét vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben, majd hagyjuk kissé kihűlni. Keverjük össze a felolvasztott fehér csokoládét a vaníliakivonattal, a porcukorral és a csipet sóval. Lassan, óvatosan keverjük össze a kókusz aromás tejszínhabbal, vigyázva, hogy ne veszítsük el a habban lévő légbuborékokat. Fontos, hogy óvatosan és kíméletesen keverjük össze, hogy ne veszítsük el a hab könnyedségét.
Öntsük a kókuszos mousse-t formákba, majd tegyük a fagyasztóba.
Készítsük el a fehér csokis tükörglazúrt. Áztassuk be a zselatint hideg vízbe és hagyjuk állni 10 percet. A cukrot, a vizet és a sűrített tejet hevítsük forráspontig, majd a forró keveréket öntsük rá a fehércsokoládéra és hagyjuk néhány percet állni, hogy a csokoládé elolvadjon, majd alaposan keverjük össze. Adjuk hozzá a kinyomkodott lapzselatin lapokat és botmixerrel alaposan dolgozzuk össze a glazúrt. Addig keverjük, amíg teljesen sima, fényes és homogén állagú lesz. Szűrjük át és hagyjuk hűlni 27-28 fokra, ez az ideális áthúzó hőmérséklet.
A 27-28 fokos tükörglazúrt öntsük rá a kifagyasztott formára. Hagyjuk a tükörglazúrt megszilárdulni a hűtőben legalább 1 órán át. Miután a tükörglazúr megdermedt, díszíthetjük a mousse-t csokidarával vagy gyümölccsel, és már tálalhatod is!
Ez a kókuszos mousse fehér csokis tükörglazúrral egy igazi különlegesség, amely mindenkit le fog nyűgözni az ízével és a látványával. Jó étvágyat!
Kapcsolódó termékeink
MaxAroma élelmiszer aroma