A sárgabarack lekvár készítése otthon nagyon egyszerű, különösen akkor, ha friss, érett sárgabarackokat használsz hozzá.
Hozzávalók:
1 kg érett sárgabarack
400-500 g kristálycukor (az édesítő mennyisége ízlés szerint változhat, attól függően, hogy milyen édesre szeretnéd a lekvárt)
1 citrom leve és reszelt héja
30 ml MaxAroma Sárgabarack Aroma
Elkészítés:
Mossuk meg alaposan az érett sárgabarackot, majd vágjuk félbe és távolítsd el a magokat.
Tegyük a sárgabarackokat egy nagy fazékba, és adjunk hozzá egy kevés vizet, csak annyit, hogy le ne égjen a fazék alja. Ne használj túl sok vizet, mert a sárgabarackok is sok levet fognak ereszteni.
Forraljuk fel a sárgabarackokat közepes lángon, majd vegyük kisebb fokozatra a tűzhelyünket, és főzzük további 15-20 percig, vagy amíg levet engednek. Ha a sárgabarackok megpuhultak és kissé szétfőttek, botmixer segítségével homogenizáljuk a lekvárunkat. A cél az, hogy a sárgabarackok sima krémes állagúvá álljanak össze.
Ha elérjük a kívánt pépes állagot, adjuk hozzá a citrom levét, a reszelt citrom héját, a kristálycukrot és a MaxAroma Sárgabarack Aromát, ami kidomborítja sárgabarack ízét.
Főzzük tovább a lekvárt közepes lángon, gyakran kevergetve. A cukor feloldódása néhány percet vehet igénybe. Amikor a lekvár sűrűsödik és a cukor feloldódott, és elértük a kívánt állagot akkor vegyük le a tűzről.
Töltsük sterilizált üvegekbe, és szorosan zárjuk le őket. Majd üveggel együtt tegyük lobogó forró vízbe 15-20 percre.
Így készíthetsz finom házi sárgabarack lekvárt, amely kiváló választás lehet reggelire, szendvicsre vagy desszertekhez! Jó étvágyat!
Kapcsolódó termékeink
MaxAroma élelmiszer aroma
MaxAroma élelmiszer aroma