Barion Pixel

Varázsold üvegekbe a nyár legfinomabb gyümölcseit és az igazán telt zamatos ízekért ne felejtsd pár csepp aromával megbolondítani

A sárgabarack lekvár készítése otthon nagyon egyszerű, különösen akkor, ha friss, érett sárgabarackokat használsz hozzá.

 

Hozzávalók:

1 kg érett sárgabarack

400-500 g kristálycukor (az édesítő mennyisége ízlés szerint változhat, attól függően, hogy milyen édesre szeretnéd a lekvárt)

1 citrom leve és reszelt héja

30 ml MaxAroma Sárgabarack Aroma

 

Elkészítés:

Mossuk meg alaposan az érett sárgabarackot, majd vágjuk félbe és távolítsd el a magokat.

Tegyük a sárgabarackokat egy nagy fazékba, és adjunk hozzá egy kevés vizet, csak annyit, hogy le ne égjen a fazék alja. Ne használj túl sok vizet, mert a sárgabarackok is sok levet fognak ereszteni.

Forraljuk fel a sárgabarackokat közepes lángon, majd vegyük kisebb fokozatra a tűzhelyünket, és főzzük további 15-20 percig, vagy amíg levet engednek. Ha a sárgabarackok megpuhultak és kissé szétfőttek, botmixer segítségével homogenizáljuk a lekvárunkat.  A cél az, hogy a sárgabarackok sima krémes állagúvá álljanak össze.

Ha elérjük a kívánt pépes állagot, adjuk hozzá a citrom levét, a reszelt citrom héját, a kristálycukrot és a MaxAroma Sárgabarack Aromát, ami kidomborítja sárgabarack ízét.

Főzzük tovább a lekvárt közepes lángon, gyakran kevergetve. A cukor feloldódása néhány percet vehet igénybe. Amikor a lekvár sűrűsödik és a cukor feloldódott, és elértük a kívánt állagot akkor vegyük le a tűzről.

Töltsük sterilizált üvegekbe, és szorosan zárjuk le őket. Majd üveggel együtt tegyük lobogó forró vízbe 15-20 percre.

Így készíthetsz finom házi sárgabarack lekvárt, amely kiváló választás lehet reggelire, szendvicsre vagy desszertekhez! Jó étvágyat!

Kapcsolódó termékeink

MaxAroma élelmiszer aroma

Sárgabarack aroma

Ártartomány: 290 Ft - 5 800 Ft

MaxAroma élelmiszer aroma

Vanília aroma

Ártartomány: 290 Ft - 5 800 Ft