Barion Pixel

Varázsold üvegekbe a nyár legfinomabb gyümölcseit és az igazán telt zamatos ízekért ne felejtsd pár csepp aromával megbolondítani

A sárgabarack lekvár készítése otthon nagyon egyszerű, különösen akkor, ha friss, érett sárgabarackokat használsz hozzá.

 

Hozzávalók:

1 kg érett sárgabarack

400-500 g kristálycukor (az édesítő mennyisége ízlés szerint változhat, attól függően, hogy milyen édesre szeretnéd a lekvárt)

1 citrom leve és reszelt héja

30 ml MaxAroma Sárgabarack Aroma

 

Elkészítés:

Mossuk meg alaposan az érett sárgabarackot, majd vágjuk félbe és távolítsd el a magokat.

Tegyük a sárgabarackokat egy nagy fazékba, és adjunk hozzá egy kevés vizet, csak annyit, hogy le ne égjen a fazék alja. Ne használj túl sok vizet, mert a sárgabarackok is sok levet fognak ereszteni.

Forraljuk fel a sárgabarackokat közepes lángon, majd vegyük kisebb fokozatra a tűzhelyünket, és főzzük további 15-20 percig, vagy amíg levet engednek. Ha a sárgabarackok megpuhultak és kissé szétfőttek, botmixer segítségével homogenizáljuk a lekvárunkat.  A cél az, hogy a sárgabarackok sima krémes állagúvá álljanak össze.

Ha elérjük a kívánt pépes állagot, adjuk hozzá a citrom levét, a reszelt citrom héját, a kristálycukrot és a MaxAroma Sárgabarack Aromát, ami kidomborítja sárgabarack ízét.

Főzzük tovább a lekvárt közepes lángon, gyakran kevergetve. A cukor feloldódása néhány percet vehet igénybe. Amikor a lekvár sűrűsödik és a cukor feloldódott, és elértük a kívánt állagot akkor vegyük le a tűzről.

Töltsük sterilizált üvegekbe, és szorosan zárjuk le őket. Majd üveggel együtt tegyük lobogó forró vízbe 15-20 percre.

Így készíthetsz finom házi sárgabarack lekvárt, amely kiváló választás lehet reggelire, szendvicsre vagy desszertekhez! Jó étvágyat!

Kapcsolódó termékeink

MaxAroma élelmiszer aroma

Sárgabarack aroma

290 Ft5 800 Ft

MaxAroma élelmiszer aroma

Vanília aroma

290 Ft5 800 Ft