Hozzávalók:
Tészta:
280 g liszt
150 g vaj vagy margarin
100 g porcukor
1 tojás sárgája
1 csipet só
15 ml MaxAroma Csokoládé Aroma
Töltelék:
200 g darált dió
150 g baracklekvár vagy sárgabarack lekvár
100 g étcsokoládé, reszelve
1 reszelt citrom héja
15 ml MaxAroma Csokoládé Aroma
Csokoládéöntet:
100 g étcsokoládé
2 evőkanál vaj vagy margarin
Elkészítés:
Először készítsük el a tésztát: A lisztet keverjük össze a porcukorral és a sóval egy tálban, morzsoljuk bele a hideg vajat vagy margarint, és addig gyúrjuk, amíg morzsás állagú lesz. Keverjük össze a MaxAroma Csokoládé Aromát és a tojás sárgáját, és dolgozzuk bele a morzsás állagú tésztába, addig gyúrjuk, amíg egyenletes állagú tésztát kapunk. Ha szükséges, adjunk hozzá néhány evőkanál hideg vizet. Tekerjük folpackba és pihentessük a tésztát hűtőben minimum fél órán keresztül.
A töltelékhez keverjük össze a lekvárt a darált diót a MaxAroma Csokoládé aromát és a reszelt citrom héját.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát kb. fél cm vastagságúra és tetszés szerinti kiszúróval szaggassuk ki.
A korongokat tegyük sütőpappírral bélelt sütőlapra, és a korongok közepére tegyünk a lekváros töltelékből egy kis kanálnyit.
A korongokat fedjük be egy másik koronggal és körbe a szélénél finoman nyomkodjuk le.
Süssük a zserbó korongokat kb. 15-20 percig, vagy amíg szép aranybarnára sülnek. Amikor a zserbó korongok készre sültek, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk őket kihűlni.
Közben készítsük el a csokoládéöntetet: Olvasszuk fel a csokoládét a vajjal vagy margarinnal egy lábasban alacsony lángon, gyakran keverve, amíg teljesen felolvad és sima lesz.
A zserbó korongokat forgassuk meg a csokoládéöntetben, szúrjunk bele egy pálcikát és rácson hagyjuk őket teljesen kihűlni és megszilárdulni.
Ugye nem is volt nehéz! ! Jó étvágyat!
Kapcsolódó termékeink
MaxAroma élelmiszer aroma