Barion Pixel

Vigyázat függőséget okoz! Zserbó korong! Csoki arománk hozzáadása kötelező!!!

Hozzávalók:

Tészta:

280 g liszt

150 g vaj vagy margarin

100 g porcukor

1 tojás sárgája

1 csipet só

15 ml MaxAroma Csokoládé Aroma

 

 

Töltelék:

200 g darált dió

150 g baracklekvár vagy sárgabarack lekvár

100 g étcsokoládé, reszelve

1 reszelt citrom héja

15 ml MaxAroma Csokoládé Aroma

 

 

Csokoládéöntet:

100 g étcsokoládé

2 evőkanál vaj vagy margarin

 

Elkészítés:

Először készítsük el a tésztát: A lisztet keverjük össze a porcukorral és a sóval egy tálban, morzsoljuk bele a hideg vajat vagy margarint, és addig gyúrjuk, amíg morzsás állagú lesz. Keverjük össze a MaxAroma Csokoládé Aromát és a tojás sárgáját, és dolgozzuk bele a morzsás állagú tésztába, addig gyúrjuk, amíg egyenletes állagú tésztát kapunk. Ha szükséges, adjunk hozzá néhány evőkanál hideg vizet. Tekerjük folpackba és pihentessük a tésztát hűtőben minimum fél órán keresztül.

A töltelékhez keverjük össze a lekvárt a darált diót a MaxAroma Csokoládé aromát és a reszelt citrom héját.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát kb. fél cm vastagságúra és tetszés szerinti kiszúróval szaggassuk ki.

A korongokat tegyük sütőpappírral bélelt sütőlapra, és a korongok közepére tegyünk a lekváros töltelékből egy kis kanálnyit.

A korongokat fedjük be egy másik koronggal és körbe a szélénél finoman nyomkodjuk le.

Süssük a zserbó korongokat kb. 15-20 percig, vagy amíg szép aranybarnára sülnek. Amikor a zserbó korongok készre sültek, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk őket kihűlni.

Közben készítsük el a csokoládéöntetet: Olvasszuk fel a csokoládét a vajjal vagy margarinnal egy lábasban alacsony lángon, gyakran keverve, amíg teljesen felolvad és sima lesz.

A zserbó korongokat forgassuk meg a csokoládéöntetben, szúrjunk bele egy pálcikát és rácson hagyjuk őket teljesen kihűlni és megszilárdulni.

Ugye nem is volt nehéz! ! Jó étvágyat!

Kapcsolódó termékeink

MaxAroma élelmiszer aroma

Csokoládé aroma

290 Ft5 800 Ft