Barion Pixel

Cseresznyedzsem: Cherry Brandy-s barna cukorral karamellizált meggy szemekkel

Hozzávalók:

500 g kimagozott cseresznye (friss vagy fagyasztott)

400 g barnacukor

200 g kristálycukor

1 citrom leve és reszelt héja

30 ml MaxAroma Cherry-Brandy Aroma

2 csomag zselatinpor

100 g karamellizált meggy (vagy egyszerűen sütőpapíron karamellizált cukorral sült meggy szemek)

 

Elkészítés:

A cseresznyét mossuk meg és távolítsuk el a magokat.

A megmosott és kimagozott cseresznyéket tegyük egy nagy fazékba, majd keverjük össze a barnacukorral, a citromlével és a reszelt citromhéjjal.

Forraljuk fel a cseresznyés keveréket közepes lángon. Adjuk hozzá a zselatint, majd főzzük további 4-5 percig, vagy amíg a cseresznyék megpuhulnak és a lé kissé besűrűsödik.

Közben készítsük elő a karamellizált meggy szemeket. Karamellizáljuk meg a kristálycukrot egy serpenyőben közepes lángon, majd adjuk hozzá a MaxAroma Cherry-Brandy aromát és a meggyet, keverjük össze, hogy a meggy szemeket mindenhol bevonja a karamell.

Amikor a cseresznyés keverék megfőtt és kissé besűrűsödött, egy kis mennyiséget csepegtessünk egy kis tányérra. Ha a lehűlt zselé megdermed, és nem folyik, akkor kész a dzsem.

Keverjük hozzá a karamellizált meggy szemeket a cseresznye dzsemhez, majd töltsük üvegekbe és zárjuk le. Hagyjuk teljesen kihűlni. Hűtőszekrényben tárolva hónapokig eláll.

Ez a cseresznyedzsem karamellizált meggy szemekkel egy különleges és ízletes édesség, amely tökéletes választás lehet pirítóssal, palacsintával vagy joghurttal együtt. Jó étvágyat!

Kapcsolódó termékeink

MaxAroma élelmiszer aroma

Cherry-brandy aroma

290 Ft5 800 Ft