A Fekete-erdő torta egy klasszikus német desszert, amely csokoládés piskótából, tejszínhabból, meggyből és csokoládéforgácsból áll. A torta rétegezése és díszítése egy kis időt és odafigyelést igényel, de az eredmény egy gyönyörű és finom torta lesz, amely mindenkit lenyűgöz. Mi újra gondoltuk a tortát, és a meggyet lecseréltük cseresznyére.
Hozzávalók:
Piskótához:
6 tojás
180 g cukor
150 g liszt
30 g kakaópor
1 csipet só
1 teáskanál sütőpor
Töltelékhez és díszítéshez:
500 g magozott cseresznye
2 evőkanál cukor
1 evőkanál kukoricakeményítő
30 ml MaxAroma Cseresznye Szeszesital Aroma
500 ml habtejszín
50 g porcukor
50 g kakaópor
1 csomag habfixáló
100 g cseresznye dzsem
200 g étcsokoládé 70-80% -os
100 g vaj
friss gyümölcs a díszítéshez
Elkészítés:
Piskóta elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Béleljünk ki egy 23 cm-es tortaformát sütőpapírral, és kenjük ki vajjal.
Válasszuk szét a tojásokat. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá egy csipet sóval. A tojássárgájákat a cukorral keverjük habosra, amíg világos és krémes lesz. Szitáljuk össze a lisztet, a kakaóport és a sütőport, majd óvatosan forgassuk bele a tojássárgájás keverékbe. Majd lassan és óvatosan keverjük hozzá a tojásfehérjehabot, hogy ne törjük össze.
Öntsük a tésztát az előkészített tortaformába, és süssük kb. 25-30 percig, vagy amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán kijön.
Hagyjuk a piskótát teljesen kihűlni, majd vágjuk négy egyenlő rétegre.
Cseresznye töltelék elkészítése:
Tegyük a cseresznyét egy lábasba a cukorral. Melegítsük közepes lángon, amíg a cukor feloldódik, és a cseresznye levet enged.
Oldjuk fel a kukoricakeményítőt egy kis vízben, majd adjuk a cseresznyéhez, és főzzük, amíg besűrűsödik, majd hagyjuk kihűlni.
Tejszínes krém elkészítése:
Verjük fel a habtejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá. Felezzük el a felvert habot és az egyik feléhez szitáljuk hozzá a kakaóport, és óvatos mozdulatokkal keverjük össze, majd habzsákba töltsük bele a fehér és barna tejszínhabunkat.
Torta összeállítása:
Helyezzük az első piskótalapot egy tortagyűrűbe.
Locsoljuk meg a MaxAroma Cseresznye szeszesital aromával. Majd tegyünk rá egy réteg cseresznyét, habzsákból nyomjunk rá egy csík fehér tejszínhabot, mellék egy csík barna tejszínhabot, majd ezt addig folytassuk, amíg a cseresznyeréteget teljesen elfedi a tejszínhab. Helyezzük rá a második piskótalapot, ismét locsoljuk meg a MaxAroma Cseresznye Szeszesital aromával, tegyünk, rá egy réteg cseresznyét, és csíkozzuk rá a fehér és a barna tejszínhabot. Majd ismételjük meg ezt a harmadik piskóta lappal is.
A tortát tegyük a hűtőbe 1-2 órára. Amikor kihűlt a torta akkor bevonjuk csokoládéval.
A csokoládét olvasszuk fel gőz felett, majd hagyjuk kihűlni. Ismét melegítsük fel és adjuk hozzá a vajat. Amikor a vaj teljesen felolvadt akkor a tortát vegyük ki a tortagyűrűből, kenjük körbe vékonyan a cseresznye dzsemmel, és helyezzük rá egy rácsra. Öntsük rá a csokoládét és hagyjuk, megdermedni a csokoládét. Tegyük hűtőbe, hogy az ízek teljesen összeérjenek.
Tálalás: Tálalás előtt fél órával vedd ki a hűtőből, hogy a csokoládé kicsit felmelegedjen, ha túl hidegen szeleteled, akkor a máz töredezni fog. Jó étvágyat kívánunk!
Kapcsolódó termékeink
MaxAroma szeszesital aroma