Barion Pixel

Cseresznye meg még egy cseresznye!

A Fekete-erdő torta egy klasszikus német desszert, amely csokoládés piskótából, tejszínhabból, meggyből és csokoládéforgácsból áll. A torta rétegezése és díszítése egy kis időt és odafigyelést igényel, de az eredmény egy gyönyörű és finom torta lesz, amely mindenkit lenyűgöz. Mi újra gondoltuk a tortát, és a meggyet lecseréltük cseresznyére.

 

Hozzávalók:

Piskótához:

6 tojás

180 g cukor

150 g liszt

30 g kakaópor

1 csipet só

1 teáskanál sütőpor

 

Töltelékhez és díszítéshez:

500 g magozott cseresznye

2 evőkanál cukor

1 evőkanál kukoricakeményítő

30 ml MaxAroma Cseresznye Szeszesital Aroma

500 ml habtejszín

50 g porcukor

50 g kakaópor

1 csomag habfixáló

100 g cseresznye dzsem

200 g étcsokoládé 70-80% -os

100 g vaj

friss gyümölcs a díszítéshez

 

Elkészítés:

Piskóta elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Béleljünk ki egy 23 cm-es tortaformát sütőpapírral, és kenjük ki vajjal.

Válasszuk szét a tojásokat. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá egy csipet sóval. A tojássárgájákat a cukorral keverjük habosra, amíg világos és krémes lesz. Szitáljuk össze a lisztet, a kakaóport és a sütőport, majd óvatosan forgassuk bele a tojássárgájás keverékbe. Majd lassan és óvatosan keverjük hozzá a tojásfehérjehabot, hogy ne törjük össze.

Öntsük a tésztát az előkészített tortaformába, és süssük kb. 25-30 percig, vagy amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán kijön.

Hagyjuk a piskótát teljesen kihűlni, majd vágjuk négy egyenlő rétegre.

 

Cseresznye töltelék elkészítése:

Tegyük a cseresznyét egy lábasba a cukorral. Melegítsük közepes lángon, amíg a cukor feloldódik, és a cseresznye levet enged.

Oldjuk fel a kukoricakeményítőt egy kis vízben, majd adjuk a cseresznyéhez, és főzzük, amíg besűrűsödik, majd hagyjuk kihűlni.

 

Tejszínes krém elkészítése:

Verjük fel a habtejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá. Felezzük el a felvert habot és az egyik feléhez szitáljuk hozzá a kakaóport, és óvatos mozdulatokkal keverjük össze, majd habzsákba töltsük bele a fehér és barna tejszínhabunkat.

 

Torta összeállítása:

Helyezzük az első piskótalapot egy tortagyűrűbe.

Locsoljuk meg a MaxAroma Cseresznye szeszesital aromával. Majd tegyünk rá egy réteg cseresznyét, habzsákból nyomjunk rá egy csík fehér tejszínhabot, mellék egy csík barna tejszínhabot, majd ezt addig folytassuk, amíg a cseresznyeréteget teljesen elfedi a tejszínhab. Helyezzük rá a második piskótalapot, ismét locsoljuk meg a MaxAroma Cseresznye Szeszesital aromával, tegyünk, rá egy réteg cseresznyét, és csíkozzuk rá a fehér és a barna tejszínhabot. Majd ismételjük meg ezt a harmadik piskóta lappal is.

A tortát tegyük a hűtőbe 1-2 órára. Amikor kihűlt a torta akkor bevonjuk csokoládéval.

A csokoládét olvasszuk fel gőz felett, majd hagyjuk kihűlni. Ismét melegítsük fel és adjuk hozzá a vajat. Amikor a vaj teljesen felolvadt akkor a tortát vegyük ki a tortagyűrűből, kenjük körbe vékonyan a cseresznye dzsemmel, és helyezzük rá egy rácsra. Öntsük rá a csokoládét és hagyjuk, megdermedni a csokoládét. Tegyük hűtőbe, hogy az ízek teljesen összeérjenek.

 

Tálalás: Tálalás előtt fél órával vedd ki a hűtőből, hogy a csokoládé kicsit felmelegedjen, ha túl hidegen szeleteled, akkor a máz töredezni fog. Jó étvágyat kívánunk!

Kapcsolódó termékeink

MaxAroma szeszesital aroma

Cseresznye szeszesital aroma

290 Ft5 800 Ft