A karamellás tejszínhabos piskóta torta egy ínycsiklandó desszert, amely a lágy piskóta, a gazdag karamellkrém, és a könnyű tejszínhab kombinációjával bűvöl el. Íme, egy részletes recept az elkészítéséhez:
Hozzávalók:
Piskótához:
6 tojás
180 g cukor
180 g liszt
30 g kukoricakeményítő
20 ml MaxAroma Karamell Aroma
1 csipet só
Karamell krémhez:
100 g cukor
40 ml víz
100 ml habtejszín
50 g vaj
1 csipet só
10 ml MaxAroma Karamell Aroma
Tejszínes krémhez:
400 ml habtejszín
50 g porcukor
Elkészítés:
Piskóta elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Béleljünk ki egy 23 cm-es tortaformát sütőpapírral, és kenjük ki vajjal.
Válasszuk szét a tojásokat. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá egy csipet sóval. A tojássárgájákat a cukorral és a MaxAroma Karamell aromával, keverjük habosra, amíg világos és krémes lesz. Óvatosan forgassuk bele a tojássárgájás keverékbe a felvert tojásfehérjéket. Szitáljuk bele a lisztet és a kukoricakeményítőt, majd óvatosan keverjük össze, hogy ne törjük össze a habot.
Öntsük a tésztát az előkészített tortaformába, és süssük kb. 25-30 percig, vagy amíg a piskóta aranybarna nem lesz, és a közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán kijön. Hagyjuk a piskótát teljesen kihűlni, majd vágjuk három egyenlő vastagságú lapra.
Karamell krém elkészítése:
Egy lábasban melegítsük fel a cukrot és a vizet közepes lángon, amíg a cukor feloldódik. Ezután forraljuk, amíg a cukor aranybarna karamellé nem válik. Óvatosan adjuk hozzá a habtejszínt (vigyázzunk, mert fel fog fröcskölni), és keverjük simára. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vajat, a MaxAroma Karamell aromát, az ízek elmélyítéséhez, a sót, majd keverjük össze. Hagyjuk a karamell krémet kihűlni.
Tejszínes krém elkészítése:
Verjük fel a habtejszínt a porcukorral kemény habbá. A tejszínhab egyharmadához keverjük hozzá a karamell krémünk 1/3-át, vigyázva, hogy a habot ne törjük össze.
A torta összeállítása:
Helyezzük az első piskótalapot egy tortagyűrűbe. Kenjük meg az első réteget a karamellás tejszínhabbal, majd tegyünk rá egy réteg tejszínhabot. Helyezzük rá a második piskóta lapot és kenjük meg egy réteg tejszínhabbal. Helyezzük rá a harmadik piskótalapot, és kenjük meg a karamell krémmel, és díszítsük elképzelésünk szerint
Tálalás:
Hűtve tálaljuk a tortát, hogy a krémek szépen összeálljanak. Szeleteljük fel és élvezzük ezt a karamellás tejszínhabos piskóta tortát.
Ez a torta gazdag és finom, tökéletes különleges alkalmakra vagy egyszerűen csak egy finom kényeztetésre. Jó étvágyat kívánunk!
Kapcsolódó termékeink
MaxAroma élelmiszer aroma