Barion Pixel

Ebben a hidegben egy szelet extra krémes karamell tortát mindenki megérdemel! Keresd Web áruházunk polcain régi és új ízeinket.

A karamellás tejszínhabos piskóta torta egy ínycsiklandó desszert, amely a lágy piskóta, a gazdag karamellkrém, és a könnyű tejszínhab kombinációjával bűvöl el. Íme, egy részletes recept az elkészítéséhez:

 

Hozzávalók:

Piskótához:

6 tojás

180 g cukor

180 g liszt

30 g kukoricakeményítő

20 ml MaxAroma Karamell Aroma

1 csipet só

 

Karamell krémhez:

100 g cukor

40 ml víz

100 ml habtejszín

50 g vaj

1 csipet só

10 ml MaxAroma Karamell Aroma

 

 

Tejszínes krémhez:

400 ml habtejszín

50 g porcukor

 

Elkészítés:

Piskóta elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Béleljünk ki egy 23 cm-es tortaformát sütőpapírral, és kenjük ki vajjal.

Válasszuk szét a tojásokat. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá egy csipet sóval. A tojássárgájákat a cukorral és a MaxAroma Karamell aromával, keverjük habosra, amíg világos és krémes lesz. Óvatosan forgassuk bele a tojássárgájás keverékbe a felvert tojásfehérjéket. Szitáljuk bele a lisztet és a kukoricakeményítőt, majd óvatosan keverjük össze, hogy ne törjük össze a habot.

Öntsük a tésztát az előkészített tortaformába, és süssük kb. 25-30 percig, vagy amíg a piskóta aranybarna nem lesz, és a közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán kijön. Hagyjuk a piskótát teljesen kihűlni, majd vágjuk három egyenlő vastagságú lapra.

 

Karamell krém elkészítése:

Egy lábasban melegítsük fel a cukrot és a vizet közepes lángon, amíg a cukor feloldódik. Ezután forraljuk, amíg a cukor aranybarna karamellé nem válik. Óvatosan adjuk hozzá a habtejszínt (vigyázzunk, mert fel fog fröcskölni), és keverjük simára. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vajat, a MaxAroma Karamell aromát, az ízek elmélyítéséhez, a sót, majd keverjük össze. Hagyjuk a karamell krémet kihűlni.

 

Tejszínes krém elkészítése:

Verjük fel a habtejszínt a porcukorral kemény habbá. A tejszínhab egyharmadához keverjük hozzá a karamell krémünk 1/3-át, vigyázva, hogy a habot ne törjük össze.

 

A torta összeállítása:

Helyezzük az első piskótalapot egy tortagyűrűbe. Kenjük meg az első réteget a karamellás tejszínhabbal, majd tegyünk rá egy réteg tejszínhabot. Helyezzük rá a második piskóta lapot és kenjük meg egy réteg tejszínhabbal. Helyezzük rá a harmadik piskótalapot, és kenjük meg a karamell krémmel, és díszítsük elképzelésünk szerint

 

Tálalás:

Hűtve tálaljuk a tortát, hogy a krémek szépen összeálljanak. Szeleteljük fel és élvezzük ezt a karamellás tejszínhabos piskóta tortát.

Ez a torta gazdag és finom, tökéletes különleges alkalmakra vagy egyszerűen csak egy finom kényeztetésre. Jó étvágyat kívánunk!

Kapcsolódó termékeink

MaxAroma élelmiszer aroma

Karamell aroma

290 Ft5 800 Ft