Barion Pixel

Ha még nem készítettétek, akkor azért… ha már igen akkor pedig azért… de most se felejtsétek, a tökéletes eredményhez ételszínezékeink hozzáadása kötelező!!!

Hozzávalók:

Macaron héjakhoz:

120 g mandulaliszt

200 g porcukor

100 g tojásfehérje (kb. 3 nagy tojás fehérjéje), szobahőmérsékletű

50 g kristálycukor

pár csepp citromlé

30 ml MaxColor Citromsárga Élelmiszeszínezék

Csipet só

 

Csokoládékrémhez:

100 g étcsokoládé (60-70% kakaó tartalmú)

100 ml tejszín

50 g vaj, szobahőmérsékletű

 

Előkészítés:

Béleljünk ki két sütőlemezt sütőpapírral vagy szilikon sütőlappal. Szitáljuk össze a mandulalisztet és a porcukrot, hogy finom, egynemű keveréket kapjunk. Ha szükséges, tegyük a keveréket egy robotgépbe, és pulzáljuk néhányszor, hogy még finomabb legyen, majd szitáljuk át újra. Egy nagy tálban kezdjük el felverni a tojásfehérjéket a citromlével és a csipet sóval, amíg lágy hab keletkezik. Fokozatosan adjuk hozzá a kristálycukrot, miközben tovább verjük, amíg kemény habot nem kapunk. Adjuk hozzá a MaxColor Citromsárga élelmiszerszínezéket, és keverjük össze, amíg egyenletes színt nem kapunk. Ezután egy spatula segítségével fokozatosan forgassuk bele a mandulaliszt és porcukor keverékét a felvert tojásfehérjébe. Óvatosan keverjük össze, amíg a massza, sima, sűrű, de folyékony lesz. A megfelelő állagot akkor érjük el, ha a massza lassan, folyamatosan folyik le a spatuláról.

 

Macaronok formázása:

Töltsük a masszát egy habzsákba. Nyomjunk kb. 3-4 cm átmérőjű köröket a sütőpapírra vagy szilikon sütőlapra. Hagyjuk a macaronokat pihenni 30-60 percig, amíg a felületük már nem ragadós, és vékony hártya képződik rajtuk.

Sütés:

Melegítsük elő a sütőt 150°C-ra. Süssük a macaronokat 15-18 percig. Ha megsültek, hagyjuk őket teljesen kihűlni a sütőlapon.

 

Csokoládékrém:

Csokoládé olvasztása:

Törjük össze a csokoládét kisebb darabokra, és tegyük egy hőálló tálba. Egy kis lábasban melegítsük fel a tejszínt, amíg forró nem lesz, de nem forr. Öntsük a forró tejszínt az összetört csokoládéra, és hagyjuk állni 1-2 percig. Ezután keverjük össze, amíg sima és fényes ganache nem lesz belőle. Adjuk hozzá a vajat a még meleg csokoládé ganache-hoz, és keverjük össze, amíg teljesen fel nem olvad és sima lesz. Hagyjuk a csokoládékrémet szobahőmérsékleten hűlni, majd tegyük a hűtőbe, amíg megszilárdul, és kenhető állagú lesz.

 

Macaronok töltése:

Töltsük a csokoládékrémet egy habzsákba. Nyomjunk egy kis krémet a macaronok egyik felére, majd helyezzük rá egy másik macaron héjat, hogy szendvicset képezzenek. Az összerakott macaronokat tegyük egy légmentesen záródó edénybe, és hagyjuk őket legalább 24 órán át pihenni a hűtőben. Ez idő alatt az ízek összeérnek, és a macaronok belseje kissé megpuhul.

 

Tipp:

A macaronok készítése némi gyakorlatot igényel, különösen az állag és a megfelelő sütési idő megtalálása. Ha a macaronok felülete repedezik, valószínűleg nem pihentettük őket elég ideig a sütés előtt, vagy a sütőnk hőmérséklete túl magas volt.

Ezek a csokikrémes macaronok elegáns és ízletes desszertek, amelyek garantáltan lenyűgözik majd vendégeidet. Jó étvágyat és jó szórakozást az elkészítésükhöz!

Kapcsolódó termékeink

MaxColor élelmiszerszínezék

Citromsárga élelmiszerszínezék

290 Ft5 800 Ft