A “10 tojásos” házi gyúrt tészta és a mi ételszínezékeink! Kísérletezz Te is bátran!
Alap recept:
100 g liszt
1 tojás
1 csipet só
pár csepp MaxColor Málnapiros Élelmiszerszínezék
Elkészítés:
A szobahőmérsékletű tojást és a MaxColor Málnapiros élelmiszerszínezéket egy keverőtálba keverjük össze, és szitáljuk rá a lisztet. Lisztezett kézzel addig gyúrjuk a tésztát, amíg a tészta elvállik a táltól. A tésztát, folpacka csomagolva a hűtőben tesszük minimum 30 percre pihenni.
A tésztát lisztezett nyújtógéppel megfelelő vastagsárúra nyújtjuk, és vágjuk, majd kifőzzük.
Tipp:
A friss tojásos tésztát rövidebb ideig, több figyelemmel főzzük, mint a készen kapható társait. Amint a tésztát a lobogó vízbe tesszük, óvatosan keverjük meg, mivel a felületén képződő keményítőréteg miatt hajlamos összeragadni. A víz újra forrásától számított kb. két perc szükséges a főzéshez.
Kísérletezz bátran a színekkel, és hozd létre a saját egyedi, színes tészta készletedet!
Kapcsolódó termékeink
MaxColor élelmiszerszínezék