Barion Pixel

EPRES MACARON

Az epres macaronok finom és elegáns desszertek, amelyek tökéletesek különleges alkalmakra vagy egyszerűen csak az édesszájúak kedvére

 

Hozzávalók:

Macaronhoz:

Néhány csepp MaxColor Eperpiros Élelmiszerszínezék

56 g tojásfehérje

75 g porcukor

75 g mandula liszt

75 g porcukor

 

 

Krémhez:

10 ml MaxNatural Eper Természetes Aroma 

150 g fehércsoki

50 ml habtejszín

50 ml eperdzsem

 

 

Előkészület:

Sütőpapírra rajzoljunk 4 cm átmérőjű karikákat.

 

Szitáljuk keverőtálba a mandulalisztet. A tojásfehérjét kezdjük el habosítani, ha kicsit kifehéredett adjuk hozzá a porcukrot és a MaxColor Eperpiros Élelmiszerszínezéket, amikor kemény, de még nem törős a hab állaga, óvatosan forgassuk a mandula liszthez az 1/3-át. Majd jöhet a hab többi része. Óvatosan dolgozzunk, hogy minél több levegő maradjon a tésztában és a massza ne törjön össze.

Az előkészített sütőpapírt egy tepsire simítjuk majd a habzsákba töltött masszánkból a megrajzolt körökre egyforma mennyiségű kis halmokat nyomunk. Az apró légbuborékokat fogpiszkáló segítségével eligazgatjuk. 30 perc pihentetés után, 135 fokra előmelegített sütőben 17 percig sütjük.

 

A töltelékhez vízgőz felett megolvasztjuk a tejszínben a fehércsokit, hozzáadjuk az eperdzsemet és a MaxNatural Eper természetes aromát. Miután kihűlt habzsákba töltjük és pár órát a hűtőben dermesztjük.

 

Ezután ízlés szerinti mennyiséget a macaron héjra nyomunk és összeragasztjuk egy másikkal.

 

Az epres macaronok így elkészítve tökéletesen finomak és elegánsak, bármilyen különleges alkalomra vagy csak egy egyszerű édes élvezetként. Jó étvágyat!

Kapcsolódó termékeink

MaxNatural természetes aroma

Eper természetes aroma 50 ml

1 299 Ft