Az epres macaronok finom és elegáns desszertek, amelyek tökéletesek különleges alkalmakra vagy egyszerűen csak az édesszájúak kedvére
Hozzávalók:
Macaronhoz:
Néhány csepp MaxColor Eperpiros Élelmiszerszínezék
56 g tojásfehérje
75 g porcukor
75 g mandula liszt
75 g porcukor
Krémhez:
10 ml MaxNatural Eper Természetes Aroma
150 g fehércsoki
50 ml habtejszín
50 ml eperdzsem
Előkészület:
Sütőpapírra rajzoljunk 4 cm átmérőjű karikákat.
Szitáljuk keverőtálba a mandulalisztet. A tojásfehérjét kezdjük el habosítani, ha kicsit kifehéredett adjuk hozzá a porcukrot és a MaxColor Eperpiros Élelmiszerszínezéket, amikor kemény, de még nem törős a hab állaga, óvatosan forgassuk a mandula liszthez az 1/3-át. Majd jöhet a hab többi része. Óvatosan dolgozzunk, hogy minél több levegő maradjon a tésztában és a massza ne törjön össze.
Az előkészített sütőpapírt egy tepsire simítjuk majd a habzsákba töltött masszánkból a megrajzolt körökre egyforma mennyiségű kis halmokat nyomunk. Az apró légbuborékokat fogpiszkáló segítségével eligazgatjuk. 30 perc pihentetés után, 135 fokra előmelegített sütőben 17 percig sütjük.
A töltelékhez vízgőz felett megolvasztjuk a tejszínben a fehércsokit, hozzáadjuk az eperdzsemet és a MaxNatural Eper természetes aromát. Miután kihűlt habzsákba töltjük és pár órát a hűtőben dermesztjük.
Ezután ízlés szerinti mennyiséget a macaron héjra nyomunk és összeragasztjuk egy másikkal.
Az epres macaronok így elkészítve tökéletesen finomak és elegánsak, bármilyen különleges alkalomra vagy csak egy egyszerű édes élvezetként. Jó étvágyat!
Kapcsolódó termékeink
MaxNatural természetes aroma