Ez egy izgalmas kombináció! Íme, egy recept a mákos piskótához citromkrémmel és ananászos zselatinnal:
Mákos piskóta:
Hozzávalók:
4 tojás
120 g cukor
130 g liszt
50 g darált mák
1 teáskanál sütőpor
1 citrom reszelt héja
10 ml MaxAroma Citrom Aroma
Citromos krém:
500 ml habtejszín
15 ml MaxAroma Citrom Aroma
100 g porcukor
Ananász zselé:
30 ml MaxAroma Ananász Aroma
10 csepp MaxColor Sárga Élelmiszerszínezék
5 db lapzselatin
300 ml víz
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Készítsünk elő egy 20×20 cm-es tortaformát, és béleljük ki sütőpapírral.
A tojásokat és a cukrot verjük habosra egy nagy tálban. Keverjük össze a lisztet, a darált mákot, a sütőport és a citromhéjat egy másik tálban. Lassan keverjük hozzá a lisztes keveréket a tojásos habhoz, óvatosan, hogy ne törjön össze a hab. Öntsük a tésztát a tortaformába, majd süssük 25-30 percig, vagy amíg a piskóta megsül és aranybarna lesz, majd vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
Citromos krém:
Elkészítés:
A tejszínhabhoz adjuk hozzá a MaxAroma Citrom aromát majd verjük félkeményre, ezután fokozatosan adjuk hozzá a porcukrot és addig keverjük, amíg kemény habot nem kapunk.
Ananászos zselatin:
Elkészítés:
A zselatinlapokat áztassuk be hideg vízbe 10 percre. Egy kis lábasban melegítsük fel a vizet, adjuk hozzá a zselatin lapokat, és amikor teljesen feloldódtak akkor adjuk hozzá a MaxAroma Ananász aromát, majd adjuk hozzá MaxColor Sárga élelmiszerszínezéket.
Torta összeállítása:
Vágjuk ketté vízszintesen a kihűlt piskótát. Az alsó lapot tegyük vissza 20*20-as sütőformába és kenjük rá a citromkrémet. Fedjük le a felső piskótalappal és öntsük rá az ananászos zselatinunkat. Tegyük a tortát hűtőbe legalább 2-3 órára, hogy az ízek összeérjenek, és a zselatin megszilárduljon.
Szeleteljük fel és már tálalhatjuk is. Jó étvágyat kívánunk!
Kapcsolódó termékeink
MaxAroma élelmiszer aroma