Barion Pixel

EPER AROMA: Ünnepi tortánkat eper zselével tuningolt ricotta krémmel töltöttük.

Egy ricotta krémes eper zselé torta friss és ízletes desszert, amely tökéletes tavaszi vagy nyári alkalmakra. Az alábbi recept egy egyszerű változat, amelyben a ricotta krém és az eper zselé rétegezve találkozik egy finom piskótalapon.

 

Hozzávalók:

Piskóta:

4 tojás

100 g cukor

100 g liszt

1 teáskanál sütőpor

csipet só

 

Ricotta krém:

500 g ricotta

200 ml habtejszín

100 g porcukor

5 ml MaxAroma Vanília Aroma

1 citrom reszelt héja (opcionális)

15 ml MaxAroma Eper Aroma

 

Eper zselé:

300 g friss eper, pürésítve

100 g cukor

1 evőkanál citromlé

10 g zselatin por vagy 6 lap zselatin

15 ml MaxAroma Eper Aroma

 

 

Díszítéshez:

Friss gyümölcs

Gumicukor

csokoládé öntet

 

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Vajazzuk ki és lisztezzünk be egy 23 cm átmérőjű tortaformát.

Válasszuk szét a tojásokat. A tojásfehérjéket verjük fel kemény habbá egy csipet sóval. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzá szitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és összekeverjük. Ezután óvatosan összedolgozzuk a tojásfehérje habot a tojássárgás liszttel.

Öntsük a tésztát az előkészített tortaformába, és süssük 25-30 percig, vagy amíg a tészta aranybarnára sül és a közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán kijön. majd hagyjuk a piskótát teljesen kihűlni.

 

Ricotta krém elkészítése:

Robotgép segítségével verjük a habtejszínt kemény habbá, majd osszuk két részre a tejszínhabot. Egy nagy tálban keverjük össze a ricottát, a MaxAroma Eper aromát, a porcukrot, a MaxAroma Vanília aromát és a citromhéjat. Óvatosan forgassuk bele a felvert habtejszínünk felét a ricotta keverékbe.

 

Eper zselé készítése:

Pürésítsd az epret egy turmixgépben vagy botmixerrel. Egy kis lábasban keverd össze az eperpürét, a cukrot és a citromlevet, a MaxAroma Eper aromát, majd melegítsd fel közepes lángon, amíg a cukor teljesen feloldódik. Készítsd el a zselatint a csomagolásán található utasítások szerint, majd add hozzá az eper keverékhez, és keverd össze alaposan. Hagyd kissé hűlni, de ne hagyd megszilárdulni.

 

Torta összeállítása:

A piskótát vágjuk 4 lapra. Helyezzük az első piskótalapot egy tortatálra, és kenjük meg egy vastag réteg riccottás krémmel, majd óvatosan öntsük rá az eperzselét. Tegyük rá a második piskótalapot és ezt is kenjük meg egy vastag réteg riccota krémmel öntsünk rá az zseléből, majd ezt ismételjük meg a harmadik réteggel is. A negyedik pistótalapot tegyük a torta tetejére. Tejszínhabbal fedjük be a tortát. Tegyük a tortát a hűtőbe legalább 2-3 órára, hogy a zselé megdermedjen, és az ízek összeérjenek.

 

Tálalás előtt díszítsük fel a tortát csokoládé öntettel, gumicukorral és friss gyümölcsökkel.

Ez a ricotta krémes eper zselé torta friss és krémes desszert, amely biztosan elnyeri a vendégek tetszését. Jó étvágyat!

Kapcsolódó termékeink

MaxAroma élelmiszer aroma

Eper aroma

290 Ft5 800 Ft