Egy ricotta krémes eper zselé torta friss és ízletes desszert, amely tökéletes tavaszi vagy nyári alkalmakra. Az alábbi recept egy egyszerű változat, amelyben a ricotta krém és az eper zselé rétegezve találkozik egy finom piskótalapon.
Hozzávalók:
Piskóta:
4 tojás
100 g cukor
100 g liszt
1 teáskanál sütőpor
csipet só
Ricotta krém:
500 g ricotta
200 ml habtejszín
100 g porcukor
5 ml MaxAroma Vanília Aroma
1 citrom reszelt héja (opcionális)
15 ml MaxAroma Eper Aroma
Eper zselé:
300 g friss eper, pürésítve
100 g cukor
1 evőkanál citromlé
10 g zselatin por vagy 6 lap zselatin
15 ml MaxAroma Eper Aroma
Díszítéshez:
Friss gyümölcs
Gumicukor
csokoládé öntet
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Vajazzuk ki és lisztezzünk be egy 23 cm átmérőjű tortaformát.
Válasszuk szét a tojásokat. A tojásfehérjéket verjük fel kemény habbá egy csipet sóval. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzá szitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és összekeverjük. Ezután óvatosan összedolgozzuk a tojásfehérje habot a tojássárgás liszttel.
Öntsük a tésztát az előkészített tortaformába, és süssük 25-30 percig, vagy amíg a tészta aranybarnára sül és a közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán kijön. majd hagyjuk a piskótát teljesen kihűlni.
Ricotta krém elkészítése:
Robotgép segítségével verjük a habtejszínt kemény habbá, majd osszuk két részre a tejszínhabot. Egy nagy tálban keverjük össze a ricottát, a MaxAroma Eper aromát, a porcukrot, a MaxAroma Vanília aromát és a citromhéjat. Óvatosan forgassuk bele a felvert habtejszínünk felét a ricotta keverékbe.
Eper zselé készítése:
Pürésítsd az epret egy turmixgépben vagy botmixerrel. Egy kis lábasban keverd össze az eperpürét, a cukrot és a citromlevet, a MaxAroma Eper aromát, majd melegítsd fel közepes lángon, amíg a cukor teljesen feloldódik. Készítsd el a zselatint a csomagolásán található utasítások szerint, majd add hozzá az eper keverékhez, és keverd össze alaposan. Hagyd kissé hűlni, de ne hagyd megszilárdulni.
Torta összeállítása:
A piskótát vágjuk 4 lapra. Helyezzük az első piskótalapot egy tortatálra, és kenjük meg egy vastag réteg riccottás krémmel, majd óvatosan öntsük rá az eperzselét. Tegyük rá a második piskótalapot és ezt is kenjük meg egy vastag réteg riccota krémmel öntsünk rá az zseléből, majd ezt ismételjük meg a harmadik réteggel is. A negyedik pistótalapot tegyük a torta tetejére. Tejszínhabbal fedjük be a tortát. Tegyük a tortát a hűtőbe legalább 2-3 órára, hogy a zselé megdermedjen, és az ízek összeérjenek.
Tálalás előtt díszítsük fel a tortát csokoládé öntettel, gumicukorral és friss gyümölcsökkel.
Ez a ricotta krémes eper zselé torta friss és krémes desszert, amely biztosan elnyeri a vendégek tetszését. Jó étvágyat!
Kapcsolódó termékeink
MaxAroma élelmiszer aroma