Receptek
Koktélok, fagylaltok, sütemények, lekvárok, befőttek
Tippek sütemények, krémek ízesítéséhez:
- Bármilyen ízű pudingot készíthetünk vanília puding felhasználásával, és a megfelelő ízű aroma kiválasztásával! Ügyeljünk az adagolásra: 25 g aroma 4 csomag puding ízesítéséhez elegendő.
- Piskótatésztára kent aromával ízesített pudinggal egyszerűen és gyorsan készíthetünk különleges süteményt, melyet friss gyümölccsel vagy befőttel, de tejszínhabbal is díszíthetünk.
- Felnőttek részére készíthetünk konyakmeggyes pudingkelyhet vanília pudingba kevert konyakmeggy aroma felhasználásával, tejszín és konyakmeggy díszítéssel.
- Tészták, krémek, zselék színét különlegessé tehetjük MaxAroma ételszínezék használatával. Adagolása: 5 g ételszínezék elegendő 1 kg tésztához, zseléhez vagy krémhez.
Italok
Csoki likőr
- 30 dkg cukor
- 0,2-0,3 liter víz
- 10 dkg kakaó (vagy 20 dkg olvasztott mikulás csoki)
- fentiekből szirupot főzni, lehűteni
- 1-2 db MaxAroma Csokoládé aroma
- 0,3 liter szesz
Kókusz likőr
- 20 dkg cukor
- 0,3 liter víz
- fentiekből szirupot főzni, lehűteni
- 0,2 l tejszín
- 3 db MaxAroma Kókusz aroma
- 0,3 liter tearum
- 1 tubus sűrített tej
- 5-10 dkg kókuszreszelék
Krém likőr
- 35 dkg cukor
- 5 tojás sárgája (alaposan kikeverve a cukorral)
- 0,2 liter tejszín
- 0,5 liter forralt, leszűrt tej
- 4 db MaxAroma Mandula aroma (zöld színű)
- vagy MaxAroma Tejszínes Mogyoró aroma (barna)
- ízlés szerint lehet 2-2 db vegyesen is
- 0,2-0,3 liter szesz
BAILEY'S likőr 1.
Egyszerű változat:
- 0,5 liter tearum
- 0,5 liter tejszín (nem főző)
- 2 db MaxAroma tejszínes mogyoró aroma
- 2 db MaxAroma jamaicai rum aroma
- 5 tubus sűrített tej
- Ízlés szerint capuccino por
- vagy kis kanál feketekávé
A fentieket kézi mixerrel (vagy turmixgépben) néhány percig keverjük. Hűtőben tároljuk. Hűtve fogyasztjuk.
BAILEY'S likőr 2.
- 2-3 dl tejszín
- 2dl csokoládés capuccino
- (2dltej + 3 evőkanál kakaópor)
- 3 evőkanál cukor 1,5 dl vízben sziruppá főzve
- 2 csg vanillincukor
- 1 teáskanál (nem cukrozott) kakaópor
- 2 db MaxAroma tejszínes mogyoró aroma
- 1 db MaxAroma dió aroma
- 4 dl vodka (nem gyümölcsvodka!)
Befőzés
Málna dzsem cukkiniből
- 1 kg megtisztított cukkíni
- 3 dl víz
- 0,25 kg cukor
- 1 csapott kávéskanál citromsav
- 1 db MaxAroma Málna aroma
- 1 csomag dzsemtartósító
A vizet a cukorral felforraljuk, beletesszük az apróra vágott cukkínit és fedő alatt puhára főzzük, majd összeturmixoljuk. Hozzá keverjük a dzsemtartósítót, majd ismét felforraljuk. A tűzről levéve elkeverjük benne a málna aromát, azonnal üvegekbe töltjük és száraz dunsztba tesszük.
Megjegyzés: Készíthetjük a dzsemet ugyan ilyen módon tökből is!
Ananász dzsem cukkiniből
- 1 kg megtisztított cukkíni
- 3 dl víz
- 0,25 kg cukor
- 1 csapott kávéskanál citromsav
- 1 db MaxAroma Ananász aroma
- 1 csomag dzsemtartósító
A vizet a cukorral felforraljuk, beletesszük az apróra vágott cukkínit és fedő alatt puhára főzzük, majd összeturmixoljuk. Hozzá keverjük a dzsemtartósítót, majd ismét felforraljuk. A tűzről levéve elkeverjük benne a málna aromát, azonnal üvegekbe töltjük és száraz dunsztba tesszük.
Megjegyzés: Készíthetjük a dzsemet ugyan ilyen módon tökből is!
NARANCS dzsem cukkiniből
- 1 kg megtisztított cukkíni
- 3 dl víz
- 0,25 kg cukor
- 1 csapott kávéskanál citromsav
- 1 db MaxAroma Narancs aroma
- 1 csomag dzsemtartósító
- 1 db narancs reszelt héja
A vizet a cukorral felforraljuk, beletesszük az apróra vágott cukkínit és fedő alatt puhára főzzük, majd összeturmixoljuk. Hozzá keverjük a dzsemtartósítót és a reszelt narancs héjat , majd ismét felforraljuk. A tűzről levéve elkeverjük benne a narancs aromát és azonnal üvegekbe töltjük és száraz dunsztba tesszük.
Megjegyzés: Készíthetjük a dzsemet ugyan ilyen módon tökből is!
Különleges narancs dzsem cukkiniből
(enyhén kesernyés)
- 1 kg megtisztított cukkíni
- 3 dl víz
- 0,25 kg cukor
- 1 csapott kávéskanál citromsav
- 1 db MaxAroma Vérnarancs aroma
- 1 csomag dzsemtartósító
- 1 db narancs reszelt héja
A vizet a cukorral felforraljuk, beletesszük az apróra vágott cukkínit és fedő alatt puhára főzzük, majd összeturmixoljuk. Hozzá keverjük a dzsemtartósítót és a narancshéjat,majd ismét felforraljuk. A tűzről levéve elkeverjük benne a vérnarancs aromát, azonnal üvegekbe töltjük és száraz dunsztba tesszük.
Megjegyzés: Készíthetjük a dzsemet ugyan ilyen módon tökből is!
Ananász befőtt TÖKBŐL
- 5 kg tök
- 1 evőkanál ecet
- 0,75 kg cukor
- 1 citrom leve
- 4 db MaxAroma Ananász aroma
- 3-4 szegfűszeg
- 0,9 liter víz
4 liter vizet az ecettel elkeverve felforralunk, beletesszük az apróra vágott tököt. Átmelegítjük (nem forraljuk), majd leszűrjük. 9 dl vízből, és a cukorból szirupot készítünk, citromlével, szegfűszeggel ízesítjük, és felforraljuk. Végül elkeverjük benne az ananász aromát. Beletesszük a tököt, felforraljuk, üvegekbe, majd száraz dunsztba tesszük.
Málnalekvár TÖKBŐL
- 3 kg zsenge tök legyalulva
- 1,5 kg cukor
- kevés só
- 6 db MaxAroma Málna aroma
Este összekeverjük a hozzávalókat (csak 4 db aromával). Turmixban pépesíteni is lehet. Másnap folyamatos keverés mellet felfőzzük. Üvegbe töltés előtt hozzáadjuk a maradék aromát. Üvegekbe töltés után nátrium-benzoáttal tartósítjuk. Lezárjuk, száraz gőzbe tesszük.
Elkészíthető eper, narancs ízben is.
TÖKÖS ANANÁSZ
- 4-5 kg tök
- 2 evőkanál ecet
- 0,5 kg cukor
- 1 citrom leve (vagy 1 dkg citromsav)
- 2 db MaxAroma Ananász aroma
- 2 liter víz
A tököt kockára vágjuk, felöntjük annyi hideg vízzel, hogy ellepje. 2 kanál ecetet teszünk a lébe, majd 15 percig állni hagyjuk.
Ezután 5-6 percig forraljuk, majd a levét leöntjük.
Szirupot készítünk 2 liter vízből és 0,5 kg cukorból, citromléből(vagy a citromsavból). A kész sziruphoz keverünk 2 db ananász aromát. Az egészet üvegekbe töltjük, tartósítószert teszünk rá.